2020-09-25

Nya medarbetare på Hedern Fastigheter

Vi välkomnar vår nya verksamhetschef Anders Rönnqvist och vår nya arbetsledare Christian Sundin.

Anders har tidigare arbetat på SCA och Christian kommer närmast från Picea Bygg.

Välkommen till oss på Hedern!

2020-05-08

Vi söker en driven arbetsledare till Hedern Fastigheter

Har du en byggteknisk bakgrund och trivs med att blanda arbetsdagen med operativt och strategiskt arbete? Vill du vara med och skapa trivsel för våra hyresgäster och samtidigt vara med och utveckla Hedern fastigheter? Då kan rollen som arbetsledare vara ditt nästa steg i karriären!

För mer information om tjänster och hur du söker rollen som arbetsledare, klicka här:Vi söker en driven arbetsledare till Hedern Fastigheter

Länk via linkedin: Arbetsledare Hedern Fastigheter

2020-03-23

Din nya bostadshyra 2020

Årets hyresförhandling är klar och en överenskommelse med hyresgästföreningen har resulterat i en hyreshöjning om 1,83%. Din nya hyra börjar att gälla från 1 april. Det innebär att om din hyra idag är 7.000 kr/månad så kommer den att höjas med 128 kr. Har du frågor kring din hyra är du välkommen att kontakta vår kundservice på [email protected] alt. 060-13 53 00.

2020-03-18

Hjälp för att skydda äldre från covid -19

Bästa hyresgäst!

Hedern Fastigheter följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer när det gäller Covid-19.

De allmänna råden för att undvika smitta är: Tvätta händerna ofta –  Undvik att röra ögon, näsa och mun – Stanna hemma om du känner dig sjuk – Nys eller hosta i armvecket. Enligt nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten bör personer över 70 år begränsa sina kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver.

Därför vänder vi oss specifikt till dig som är över 70 år och som bor i någon av våra fastigheter. Om du saknar anhörig på orten, som kan hjälpa till med att handla, hör gärna av er till oss på 060-13 53 00 så kan vi hjälpa till med att handla matvaror under det speciella läge som nu råder. Tillsammans ska vi hjälpas åt att minska smittspridning och på sikt övervinna viruset genom att följa myndighetens rekommendationer och visa respekt mot varandra.

 

 

 

2020-02-25

Hyresförhandling 2020 pågår

Hyresförhandling för 2020 års nya hyror pågår för vårt bostadsbestånd i Sundsvall. Din nya hyra kommer att gälla fr o m april och meddelas under mars.

2020-02-18

Solceller gör Hederns kontor klimatneutralt

Hedern Fastigheter har under 2019 installerat drygt 100 st. solpaneler på taket i den egna Fastigheten Heffner Park i Skönsberg. Installationen kommer att leverera el inom fastigheten som motsvarar hela Hederns egna förbrukning under ett år som uppgår till ca 23.000 kWh/år. Detta resulterar i att Hederns kontorsverksamhet kommer att vara klimatneutralt genom att minska klimatbelastningen med ca 370 kg CO2 årligen. Den förbrukning av el som därigenom reduceras bör komma väl till användning för att undvika framtida köp av icke miljövänligt framställd elektricitet i Sveriges övriga elnät. Den del av takytan som används för installationen är en mycket liten del av den yta som finns tillgänglig så potentialen för ytterligare installation av solpaneler är betydande.

2019-12-20

Ny verksamhetschef till Hedern Fastigheter

Är du den vi söker? Som verksamhetschef har du det yttersta ansvaret för Hederns verksamhet. Vi ser gärna att du har akademisk utbildning inom relevant område t.ex. ekonomi, teknik, ledarskap eller annan utbildning inom fastigheter. Förutom dina teoretiska kunskaper bör du ha några års erfarenhet inom fastighetsbranschen och av att leda och utveckla personal på både strategisk och operativ nivå. I denna rekrytering samarbetar vi med Rutinera, vill du veta mer? Klicka här!

2019-11-26

Hedern har antagit policyn "Huskurage"

Huskurage är inte något annat än civilkurage i egentlig mening, så tänkte vi på Hedern när vi antog policyn om Huskurage. Vi vill uppmana till att gå från oro till omtanke. Att man som granne agerar när något inte verkar stå rätt till. Huskurage som metod är en slags grannskapets HLR (hjärt-lungräddning) för hur man ska bete sig vid oro för våld. En våldets ”rädda-larma-släck”-metod, en grannsamverkan som räddar liv. Läs vår policy här!  För mer information kan du klicka här. Vill du veta mer om huskurage kan du också gå in på www.huskurage.se  Vi kommer också att dela ut en liten bok till alla våra bostadshyresgäster för att sprida detta viktiga budskap.

2019-10-20

Viktiga förändringar i hyreslagen

Riksdagen har beslutat om nya, mer ändamålsenliga regler mot svarthandel med hyreskontrakt och otillåten andrahandsuthyrning. Syftet är att få en bättre fungerande hyresbostadsmarknad med fler förstahandskontrakt och tryggare boendevillkor. Några exempel som berör dig som bor i hyresrätt är:

  • Bytesbestämmelserna skärps. Hyresgästerna ska som huvudregel ha bott i sina respektive lägenheter i minst ett år för att bytet skall beviljas.
  • Byte mot bostadsrätt eller villa ska inte godkännas.
  • Den som hyrt ut en lägenhet i andrahand utan tillstånd förlorar hyreskontraktet med omedelbar verkan, om inte hyresgästen kan visa giltig ursäkt. Möjligheten att vidta rättelse för att förhindra förverkande utgår.
  • En förstahandshyresgäst som hyr ut sin lägenhet i andra hand ska inte få ta ut en hyra som är högre än hyresgästens egen hyra med eventuellt tillägg för möbler (max +15%) och andra nyttigheter.

Fastighetsägarnas branschorganisation har tagit fram en boendeinformation, som du kan Läsa här!

 

2019-10-14

Välkommen åtta.45

Vi välkomnar åtta.45 till Heffner Park! åtta.45 Tryckeri AB flyttar in i anpassade, nya, fräscha lokaler på Verkstadsgatan 4. Kontor med kundmottagning med tryckeriavdelning i anslutning. Vill du veta mer om deras tjänster, Läs här.